0 462 800 0 800 0 544 292 0 724
Aya Klinik هاتف
shadow

رفع ترک


Çatlak/Stria Tedavisi : Er:YAG Lazer

 

Derinin kısa süre içinde aşırı gerilmesine bağlı oluşan (kilo alıp verme, gebelik vb.) karında daha çok olmak üzere vücudun her yerinde görülebilen, az oranda erkekleri de etkileyen çatlak-stria, kadınlar için ciddi bir sorundur. Son yıllarda lazerle tedavi seçenekleri oldukça gelişmiştir.

 

Lazer 1 ay aralıklarla en az 4 oturum uygulanır. Günübirlik bir işlemdir.

 

Çatlak tedavisinde mucizelere yer yoktur. Ancak bugün bilinen en iyi tedavi seçeneği fraksiyonel lazerlerdir.

 

Çatlakların görünümü önemli derecede azaltılabilir.

 

Genişlikleri daraltılabilir. Normal ciltle renk geçişleri gizlenebilir.

 

Başka tedavilerle birlikte uygulanabilir.

 

 

Çatlak/Stria Tedavisi : Karboksiterapi

 

Karboksiterapi, karbondioksit gazı yardımı ile bölgesel doku metabolizma ve dolaşımını geliştiren bir tekniktir. İnce bir iğne ile dokuya girilerek belirli bir oranda ve hızda karbondioksit gazı enjekte edilir. Yüksek dağılım yeteneği olan karbondioksit gazı oldukça geniş alanlara kolayca yayılır.

 

Basen ve üst bacakta lokal yağlanma tedavisinde ve sellülitlerin azaltılmasında yararlanılır. Yine hamilelik ve kilo gibi deri gerginliğinin artmasına bağlı çatlaklar(stria) ve yara izlerinin tedavisinde kullanılır. Kollarda, koltukaltı derisinde gevşeme ve üst kolun inceltilmesinde karboksiterapi yararlıdır. Elde edilen sonucun devamlılığı için diyet ve egzersiz programıyla desteklenmelidir. Kliniğimizde daha etkin sonuç için radyofrekans ve drenaj yöntemleri incelme ve sellülit programlarına ilave edilmektedir.

 

Yağ dokusunda karbondioksit gazının artışına vücudun verdiği cevap, damarları genişletip bölgenin oksijen oranını arttırmasıdır. Karboksiterapide oksijenin artması yağın yakılmasına sebeb olur. Ayrıca kollajen adı verilen cildin destek proteininde de artış olur. Sonuç olarak karboksiterapi etkisi ile yağlanmada ve sellülitlerde azalma ve sarkan deri alanlarında toparlanma gözlenir, cilt sıkılaşır.

 

Karboksiterapi esnasında belirgin ağrı hissedilmez ancak oluşabilecek şişkinlik hissi birkaç saat içinde ortadan kaybolur. Enjeksiyon yerlerinde hafif morluk, şişlik ve kızarma görülebir.

 

Tedavi sonrası aktivitede bir sınırlama yoktur. Tedavi başladıktan sonra tedaviye özel nedenlerden dolayı ara verme süresi 1 haftayı geçmemelidir.

 

Karboksiterapi haftada 2 kez olmak üzere 15 seans uygulama gereklidir. Oturum sayısına hastanın ihtiyacına göre karar verilir. Her seans bölge başına 10-30 dakika sürer. Karboksiterapide beşinci seanstan itibaren gözle görülür düzelme başlar.