0 462 800 0 800 0 544 292 0 724
Aya Klinik Telefon Nummer
shadow

Tanning


Solaryum son yıllarda en çok talep edilen uygulamaların başında gelmektedir. Pek çok kişi bronz bir tenin kişiyi daha güzel ve canlı gösterdiğini düşünmektedir.

 

Solaryum makineleri, UV ışını üreten lambalardan oluşan yapay bronzlaştırıcılardır. Güneş ışınları, gün ışığı, enfraruj ve ultraviyole ışınlarından oluşur. Bunlardan gün ışığını görebilir, diğerlerini göremeyiz. Ultraviyole ışınları UVA, UVB ve UVC olarak adlandırılır. UVC ışınları zararlıdır, bu yüzden ozon tabakası tarafından filtre edilir. UVA ve UVB ışınları bronzlaşmada en çok rol oynayan ışınlardır. UVB ve UVA lambaları birlikte solaryum yatakları veya kabinlerinde kullanılır.

 

Solaryumda güneş ışınlarının zararlı etkilerini kontrol altına alabilmek mümkündür. Solaryum makinelerinde ışınlar insan sağlığına en uygun şekilde filtre edilebilir ve ten tipine göre ayarlanabilir. Dolayısıyla güneşte oluşabilecek aşırı kızarma, soyulma, su toplama gibi durumlar solaryumda söz konusu değildir.

 

Solaryum ile güneş eşit derecede bronzlaşmayı sağlar. Bronzluğun kalıcılık süreleri de aynıdır. Öncelikle bilinen, temiz, hijyenik ve uzman kişilerin hizmet verdiği bir solaryum merkezi tercih edilmelidir.

 

Solaryuma her girişinizin ne kadar süreceği ve ne sıklıkta olacağı teninizin rengine ve cildinizin hassasiyetine göre belirlenir.

 

Doğal bir bronzluğa ulaşmak için toplam 6 ila 7 seans yeterli olmaktadır. Bir hafta içinde 3 kereden fazla veya aynı gün içinde 2 kez solaryuma girmek doğru değildir. Uzmanlar, yılda 20 dakikalık 10 seans veya 10 dakikalık 20 seans olarak bir sınırlama önermektedirler.

 

Kliniğimizde dikey solaryumun maksimum uygulama süresi 10 dakikadır. İlk seanslarda 7 ila 8 dakikadan başlayıp 1'er dakika arttırılarak 10 dakikaya çıkılmalıdır.

 

Solaryuma girmeden önce cildinizi makyajdan ve diğer kozmetik ürünlerinden mutlaka arındırın. Solaryum için özel olarak üretilen ürünler dışında, hiçbir ürün kullanmayın.

 

Seans sırasında direkt ışığa bakmayın ya gözlerinizi kapalı tutun ya da koruyucu gözlük takın. Lens kullanıyorsanız çıkarmayı unutmayın.

 

Vücudunuzda dövme varsa, bu bölgeleri koruyun.

 

Bazı ilaçlar cildinizi UV ışınlarına karşı hassas hale getirir. Eğer ilaç kullanıyorsanız, solaryuma girmeden önce prospektüsünü okuyun ve şüpheli durumlarda mutlaka doktorunuza danışın.

 

16 yaşından küçüklerin solaryuma girmesi uygun değildir. Bu yaştaki çocuklarda büyüme hormonu salgılanması devam eder ve bu ışınlar hormonun salgılanmasına etki edebilir.

 

Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girmeyin.

 

Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından sonra solaryuma girmeyin.

 

Bunlara dikkat edildiği ve makul sürelerde girildiği taktirde solaryum cildinize sağlıklı bir bronzluk sağlamakla kalmaz aynı zamanda D vitamini sentezi yaptığı için kemiklerinizin güçlenmesini, eğer varsa bel, sırt ve boyun ağrılarınızın azalmasını sağlar.